5.1 C
Bol
Ponedjeljak, 30 siječnja, 2023

Nova web usluga Općine Bol

Prateći standarde otvorenosti i transparentnosti jedinica lokalne samouprave, Općina Bol je predstavila portal transparentno.eu kao temeljnu platformu preko kojeg će svojim mještanima ponuditi sljedeće web usluge:

1) Pregled financija (ulaznih računa) sa opcijom označavanja svake transakcije kao dobre ili loše te pregled najboljih i najlošijih isplata.

2) Jednostavnu prijavu komunalnih ili prometnih problema preko mobilnih uređaja sa opcijom slanja fotografije. Problemi se mogu prijaviti anonimno, a ukoliko osoba koja je prijavila problem ostavi email, na njega će dobivati svaku promjenu statusa problema kojeg je prijavila. Osim fotografije, sustav zabilježi i lokaciju gdje se nalazi problem kako bi se osobe zadužene za njegovo riješavanje što kvalitetnije mogle odraditi pripremu.

I preko portala Bolski Parapet moguće je prijaviti komunalni ili prometni problem. Koristite ikonicu kamere u zaglavlju svake stranice.

3) Slanje anonimnih upita prema Općinskoj administraciji. S vremena na vrijeme netko poželi pitati nešto a da pritom ne želi otkriti svoj identitet. Nakon izrade upita, autor će dobiti link (poveznicu) na kojem će moći vidjeti i odgovor na svoj upit. Na ovaj način zadržava se anonimnost pošiljatelja a ostavlja se mogućnost da ta osoba dobije odgovor na svoj upit.

Za svaku jedinicu lokalne samouprave koja koristi portal https://transparentno.eu sustav generira jedinstveni link na kojem je moguće koristiti sve ove funkcionalnosti, pa tako za Općinu Bol on glasi: https://transparentno.eu/mobile/12/opcina+bol/jlsbol

Posljednje vijesti
Povezane vijesti

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime