5.1 C
Bol
Ponedjeljak, 30 siječnja, 2023

Nema više praone

Praonica rublja koja je napravljena za potrebe bolskih hotela Borak, Elaphusa, Bonaca, Bretanide, Bijela kuća i Kaštil više ne postoji.

Praona je otvorena u 6. mjesecu 1986. godine a dnevni kapacitet rublja je bio oko 3.200 kilograma. Prvi voditelj poslovanja bio je Nikola Bodlović Mande a osim bolskih korisnika, rublje se znalo prati po potrebi i za hotele u Jelsi i Postirima.

Nakon gašenja praonice rublja, bolski hoteli iz grupacije Bluesun već nekoliko sezona robu peru u Makarskoj.

Prema UPU uređenja zone Podbarje, koje je donijelo prošlo Vijeće, na ovoj lokaciji planirana je izgradnja smještajnog objekta (hotela za sezonce) od 120 soba, investitora Sunce Hoteli d.d. Rušenje praonice obavlja tvrtka Michieli Tomić d.o.o. iz Gornjeg Humca

U sklopu novog smještajnog objekta nije predviđena nova praonica većeg kapaciteta stoga ostaje zaključiti da će i dalje bolski hoteli robu prati u Makarskoj. Možda je to prilika našem komunalnom poduzeću za jedan novi poduzetnički zaokret.

Izgradnja hotela započinje odmah po završetku rušenja a planirano je useljenje već ovo ljeto. Novim smještajnim objektom za radnike tvrtka Sunce hoteli d.d. započinje novu fazu razvoja i ulaganja na području Općine Bol, ovaj put pod novim vlasnikom tvrtkom Eagle Hills Zagreb Real Estate.

Posljednje vijesti
Povezane vijesti

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime