13.4 C
Bol
Subota, 1 travnja, 2023

Održana sjednica Odbora za socijalnu skrb i zdravstvenu zaštitu

Prošli tjedan (četvrtak 11.11.) održana je  2. sjednica Odbora za socijalnu skrb i zdravstvenu zaštitu općine Bol.

Nakon utvrđenog  kvoruma, predsjednica Odbora Lea Marinković predložila je Dnevni red. U jednoj radnoj i nadasve prijateljskoj atmosferi članovi Odbora su se upoznali sa radom Odbora. Predsjednica je zamolila gosp. Marijana Marjanovića, koji je obavljao dužnost predsjednika Odbora zadnje četiri godine da upozna nove članove sa dosadašnjim radom  i upozori na probleme kojima se je odbor sretao do sada, kako bi isti bili uklonjeni u daljnjem radu. Gosp. Marjanović je između ostalog naglasio kako svi članovi Odbora trebaju biti osjetljivi na socijalne potrebe stanovnika naše općine i stalno osluškivati njihove potrebe.

Ovim putem bih iskoristila priliku i pozvala sve stanovnike Bola i Murvice da prijave svoje potrebe bilo zbog bolesti, ugroženog socijalnog statusa ili nedostatnih prihoda za podmirenje osnovnih životnih potreba te se jave Odboru pismenim putem ili usmeno nekom od članova Odbora. Anonimnost je zagarantirana kao i do sada. Članovi Općinskog odbora moraju u svom djelovanju štititi identitet ugroženih i potrebitih osoba kao i tajnost svih podataka korisnika prava na socijalnu skrb sa područja općine Bol.

Lea Marinković, predsjednica Odbora

Odbor je raspravio i donio zaključke o svim prispjelim molbama, poštivajući temeljni Program socijalnih potreba.

Također se je raspravljalo o izmjeni Odluke o socijalnoj skrbi općine Bol, koja je na snazi od veljače 2016. po članku 17.(naknada za opremanje djeteta), te je predložen način izmjene iste kako bi se spriječili neki neopravdani zahtjevi. Odluka o izmjeni će biti predložena na sljedećoj sjednici  Vijeća općine Bol. Ako izmjena bude prihvaćena, ista bi se počela primjenjivati od 01.01.2022.

Naši umirovljenici su nam ostavili mnogo toga u nasljeđe. Kako bi im uzvratili  zahvalnošću i brigom nastavit ćemo dosadašnju praksu davanja prigodnih  potpora, uoči božićnih blagadana, odnosno božićnica.

Posljednje vijesti
Povezane vijesti

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime