24.9 C
Bol
Četvrtak, 29 rujna, 2022

Osvrt Jeronima Martinića na konferenciju održanu dana 02.04.

Piše: Jerko, Jeronim Martinić

Dana 2.04. 2022. u Domu kulture održana je prezentacija-predavanje odnosno konferencija na temu „Trendovi i očekivanja za sezonu 2022.“ u organizaciji Croatia hot spots magazin, Turističke zajednice Bol i TZŽ Splitsko-dalmatinske.

Teme prezentacije:
a. Trendovi u hotelskom i privatnom smještaju;
b. Politika cijena;
c. Mediji u službi promocije destinacije i smještajnih objekata;                
d. Digitalna transformacija u službi turizma, brzina i količina različitih  informacija odnosno komunikacijska borba.

Prezentacija  je s navedenim temama bila edukativna i po mojem mišljenju potpuno zadovoljila naziv „trendovi“ u turizmu. Poruka iznajmljivačima i hotelijerima  je da budu u stalnom kontaktu sa svojim gostima i da prate konkurenciju kako bi mogli u pravom trenutku  poslati pravu poruku rekao je Domagoj Bebić, prof. Ono što kod ovakvih prezentacija zapažam je da se uglavnom govori o digitalizaciji, informacijskim trendovima svatko na svoj način, jednostavnije rečeno markentički  EPP posredstvom  društvenih mreža i odgovarajuće tehnike.  Zatečen sam na određeni način s neadekvatnom „profiliranost“ prisutnih osoba na spomenutoj prezentaciji. S obzirom na navedene teme prezentacije nisu  prisustvom posebno zapaženi  maturanti ni  nastavnici  Srednje škole Bol. Vjerojatan razlog  je, subota, neradni dan !? Digitalizacija je, u najširem smislu, u trendu i posebno prihvatljiva za sadašnju školsku, pripravničku , mlađu radnu  generaciju, barem mi se tako čini. Današnji obim i brzina, bez posrednika,  međusobna digitalna komunikacija i informacija stvar je suvremenosti  i sama po sebi se podrazumijeva. Zato treba imati na umu da potencijalni gosti „kao slobodnjaci“ za odabir destinacije koriste društvene mreže, pa je nužno usvojiti nova znanja iz digitalnog marketinga. Novim medijima, novim komunikacijama u markentičkim kanalima u nove oblike promocija je sadašnjost i budućnost, opet do nekih još novijih digitalizacija. Ova ili ovakve modernije komunikacije odnose se na svih i gotovo u svemu. Ono što želim naglasiti je;   Radi digitalnog  marketinga  ne bismo smjeli nikako zanemariti, kada je riječ o destinaciji, je da nužno trebamo imati na umu temeljnu ulogu svake lokalne turističke zajednice, a koja je gotovo potpuno zanemarena. Podsjećam čitatelje je da je bolska TZ-a  sljednik:  -Društva za uljepšavanje mjesta i promet stranaca  od 1926.g. -Turistička društva od  1954.g.- Turistički biro od 1959.g. reorganizacija (1962.) – Turistički biro udružen s hotelskom poduzeću Zlatni rat 1969. -Turistička zajednica mjesta 1992. , a 1994. Turistička zajednica Općine Bol.

Dakle, temeljna zadaća svake turističke zajednice je  briga za što ugodniji boravak turista u pojedinom području. A kad  je riječ o Turističkoj zajednici općine Bol mogli bi propitkivati da li se ta „briga“ u dovoljnoj  mjeri  primjenjuje u našoj destinaciji.  Činjenica je da sadašnji turisti ne upražnjavaju svoj kraći ili duži boravak u destinaciji kao oni prije više godina ili više desetaka godina. Međutim, bez obzira na nove-drugačije oblike turizma ne umanjuje se temeljna ulogu turističke zajednice da se sa svim tim „novinama“  ne prilagođava i ne brine o što ugodnijem, boravku i doživljaju  turista u svojoj destinaciji.  Da tu temeljnu ulogu TZ ne bismo  svatko  na svoj način  podrazumijevali evo samo mali dio  izvatka iz Zakona o turističkim zajednicama. N N  broj 52/19 i broj 42/20. u kojim piše -Zadaća lokalne turističke zajednice je briga i sudjelovanje u  planiranju i provedbi razvoja proizvoda te podizanja konkurentnosti destinacije. Koordinacija i komunikacija s dionicima privatnog i javnog sektora u destinaciji. Razvoj događanja kao motiva dolaska turista u destinaciju. Upravljanja kvalitetom ponude u destinaciji.  Istraživanja,  izrada i distribucija informativnih materijala. Samostalno ili sa jedinicom lokalne samouprave izrada i održavanje sustava turističke signalizacije. Koordiniranje s regionalnom turističkom zajednicom kao i s HTZ u pripremi, sortiranju i slanju podataka o turističkoj ponudi u svojoj destinaciji i …-  A iz Statuta Turističke zajednice općine Bol, članak 10.,  dodatno možemo izdvojiti i navesti:prepisano: Zadaće zajednice se provode radi poboljšanja uvjeta boravka turista u destinaciji te razvijanje svijesti o važnosti i gospodarskim, društvenim i drugim učincima turizma, kao i potrebi i važnosti očuvanja i unapređenja svih elemenata turističke resursne osnove određene destinacije, a osobito zaštite okoliša, kao i prirodne  i kulturne baštine sukladno načelima održivog razvoja. ( malo preduga rečenica, ali je uglavnom sve obuhvaćeno ). U  Statutu TZ , njeno djelovanje, navedeno je ono iz Zakona, a što je prethodno napisano.  

Na konferenciji je bio, ne bez razloga, i predsjednik Biciklističkog saveza Splitsko-dalmatinske županije gospodin Denis Spadina koji je javno dodijelio posebna priznanja za doprinos razvoju cikloturizma u županiji  Jošku Stella i Markitu Marinković

Ovo je bila prigoda odnosno podsjetnik na rad svima nama koji  participiramo u djelatnosti turizma u destinaciji, a posebno profesionalcima zaposlenim u Uredu TZ te ne manje vrijedno upozorenje na rad i djelovanje Turističkog vijeća TZO Bol.  U našoj destinaciji nedostaju razni  emotivni doživljaji što danas mnogi turisti očekuju.

Povećanja smještajnih kapaciteta, a nedovoljno dugoročno rješavanje industrijske,  društvena i ine infrastrukture „loše nam se piše“. 

Zaključno, ako je to uopće moguće,  destinacija je kao „čovjekovo odijelo“ koje zahtjeva i odgovarajuću košulju ili kravata ili cipele ali i potkošulju koju direktno ne vidimo ali je možemo pretpostaviti. Da li naša destinacija ispunjava uvjete kvalitetnog odjela.

Izdvojeno: Pisalo se već više puta i više osoba o V.Gori, o ex kompleksu  Bijela kuća, o šetnici, o signalizaciji, a nadasve o plaži Zlatni rat.  Ovom prigodom, podsjetio bih barem neke, na „objekt“ V.Gora ( vidikovac, restorani, izletište, žičara- ali i na  to da je umjesto „žičare“ bilo mišljenja na investiciju uređenja pješačke staze-skalinade- od Podbarja do V.Gore.  Isto tako kad je riječ o „bijeloj kući“  čvrsto je , barem za sada, označena kao turistička zona, ali i ne precizno definirana ni po specifičnosti ni po kapacitetu.  Mogli  bismo se podsjetiti da je o navedenom prostoru bilo razgovara  i kao interpretacijskom  centru, kao  gerijatrijskom centru (dom za starije i nemoćne osobe )  rehabilitacijski centar – jedan oblik zdravstvenog turizam-  i… Nerijetko se pisalo o školi-školskoj zgradi sa svim potrebnim sadržajima (đački dom; sportskim sadržajima na otvorenom -kopnu-moru sportskoj  dvorani, parkiralištu) na spomenutom prostoru.  Malo je neobično ili nelogično  da se o školskoj zgradi i odgovarajućim sadržajima „govori“ pored  lokacija -Benačica/Voždovac- ex hotel  Željezničar/Park i o području „bijele kuće“. Lokacija možebitne škole mora biti stručno obrazložena i definirana, ako pak ne želimo graditi tri školske zgrade.

Posljednje vijesti
Povezane vijesti

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime