10.6 C
Bol
Srijeda, 30 studenoga, 2022

Radovi u hotelu „Park“

Nakon dugo čekanja i odgađanja, konačno su započeli radovi u hotelu „Park“. Bivše je to odmaralište „Željezničar“, ili kraće, kako smo ga zvali – „Željo“. Nakon nacionalizacije i oduzimanja kuća i zemljišta obiteljima Martinis-Marchi i Jeličić (nadimka Lešondrovići), početak gradnje odmarališta uslijedio je 1951., a već 1953., godine je bio gotov. Glavni izvođač radova je bio građevinski poduzetnici Bartul Lukšić i Petar (Pijero) Jakšić.

Odmaralište Željezničar, uz hotel „Bijela kuća“ i hotel „Kaštil“, spada u prve turističke kapacitete u Bolu.

Prije nekoliko dana na zapadnom ogradnom zidu đardina napravljen je otvor za prolaz kamiona i drugih strojeva. Prvo treba obaviti veliko čišćenje vrta i odvoz inventara iz zgrada. Kako smo informirani, ostat će samo vanjski zidovi objekata, i betonske deke unutra. Sve ostalo će se raditi novo.

Radovi na renoviranju hotela će sigurno potrajati duže vrijeme. Ove godine će se obaviti čišćenje terena i priprema za nastavak radova dogodine.

Dakle, „Željo“ će postati veliko gradilište. Veselimo se tome jer je to bila velika sramota i ruglo u centru mjesta.

Jedino nam je žao što nije bilo vidovitosti i želje da se na neki način dobije, zamjeni ili otkupi teren i zgrade u vrijeme kad se to moglo napraviti. Bol je u teškoj situaciji sa slobodnim prostorom u centru mjesta. Potrebne su prodavaonice, nova ribarnica, tržnica, ambulanta kao i mnogi drugi servisi i prateće službe. Sve se to moglo napraviti na tom terenu i tako riješiti gro problema koje imamo, a koje ćemo (po svoj prilici) imati i ubuduće s vrlo malo šanse da ih riješimo. Nešto se može napraviti van mjesta, ali ima puno toga što mora biti u centru.

„Željo“ nam je bio možda i zadnja šansa koju nismo iskoristili. 

Posljednje vijesti
Povezane vijesti

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime