10.6 C
Bol
Srijeda, 30 studenoga, 2022

Završeni popravci na groblju

Lani je započeto, ove godine završeno.

Nakon ljeta 2021. izvršen je dio potrebnih popravaka na našem groblju. Mijenjali su se kameni pragovi i puknute nadgrobne ploče gdjegod je trebalo. Odradili su to kamenari firme „Ufo Bianco“ iz Selaca.

Bilo je posla i na nekim grobovima koji su u „privatnom“ vlasništvu, ali kako mnogi za to godinama nisu marili općina je financirala troškove i na tim grobovima.

Uređena je i mrtvačnica, popravljena južna vrata i napravljen novi okvir (štok) za vrata, napravljen je zapadni vanjski prozor (grilja), u mrtvačnici je sprovedena struja i stavljene police za potrebni alat. Popravljen je (fugiran) sjeverni zid od mrtvačnice i stavljeno vanjsko svjetlo. Ukupni trošak svega lani učinjenog bio je oko 65.000 kuna.

Ove godine u listopadu mjesecu su radovi nastavljeni. Neki grobovi imaju betonske pragove i nadgrobne ploče i sve puknuto je popravljeno i sanirano . Bilo je nešto posla i u prolazima između grobova i na sjevernom ogradnom zidu pa je i to popravljeno. Ove godine sve radove, kao i prošlogodišnje u i oko mrtvačnice, obavili su djelatnici „Grabovog rata“.

Naše groblje je maleno i ne može ni produžiti ni proširiti, ali se može držati uredno. Svake godine treba odvojiti nekoliko dana za potrebne popravke i održavanje, potrošiti koju tisuću kuna i groblje će biti u stanju da se zbog zapuštenog izgleda i nemara ne moramo sramiti.  

Posljednje vijesti
Povezane vijesti

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime