5.1 C
Bol
Petak, 8 prosinca, 2023

Vidova gora – ljeto 2022.

Oni koji su bili na Vidovoj gori prošlo ljeto mogli su vidjeti vrlo zanimljivu sliku. Vidova gora redovito je bila puna posjetitelja. Dolazili su i s automobilima, ali i planinarskom stazom iz pravca Bola. Turista na Vidovoj gori bilo je zaista puno.

Stari objekti koji se nalaze  zapadno od odašiljača u zapuštenom su stanju, ne rade i predmet su spora između planinarskog društva „Mosor“ i općine Bol. Neki razgovori su već obavljeni, pokušaji nagodbe su u tijeku pa se za nadati da će se spor uskoro riješiti.

Na okretištu se nalazi ugostiteljski objekt u privatnom vlasništvu koji nudi standardnu ugostiteljsku ponudu pa se može reći da se svatko tko na Vidovu goru dođe može okrijepiti i provesti neko vrijeme u hladovini i ugodnom odmoru.

Općina Bol ove je godine riješila problem koji je stalno bio aktualan i predmet kritike. Postavljene su se dvije WC eko kabine.

Kao što smo već objavili, uređena je pješačka staza prema Vidovoj gori, a prije sezone će se još jednom obići te obaviti potrebne radove da staza bude u dobrom stanju.

Naravno, Vidova gora zaslužuje puno više od ovoga, zaslužuje lijep i funkcionalan ugostiteljski objekt sa svim pratećim sadržajima. Nadamo se da će to biti uskoro, a do tada se mora održavati standard da posjetitelji i planinari imaju minimum potrebnog kada dođu na najvišu točku jadranskih otoka.

Posljednje vijesti
Povezane vijesti

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime