10.6 C
Bol
Srijeda, 30 studenoga, 2022

Dva glavna bolska vodotoka su u jako lošem stanju!

Godinama, bolje reći desetljećima, dva se glavna vodotoka (potoka) nisu čistili od zemlje, raslinja i drugog smeća. Radi se o vodotoku koji izlazi kod Bijele kuće i onaj koji u donjem dijelu prolazi kod Doma kulture. Ostala tri vodotoka su u dobrom stanju.

O njihovoj povijesti nije potrebno puno govoriti jer to više-manje svi znamo. Kada su napravljeni, tko ih je napravio, povodnji koji su im utabali staze itd, sve je to vrlo dobro poznato.

Predstavnici Hrvatskih voda danas su došli u Bol i pregledali stanje na terenu. Naravno, nije im ovo prvi put, ali i prije, a i sada postavlja se veliko pitanje kako izvaditi svu ovu zemlju iz potoka. Mehanizacija, odnosno mali mini-bageri za rad u potocima postoje i Hrvatske vode ih imaju, ali problem je kako sa strane pristupiti vodotocima i odvesti taj materijal. Uglavnom svuda uokolo potoka je obrađena zemlja, poljske kućice i maslinici, a preko potoka ima dosta betonskih mostića ispod kojih se čak ni mini-bager ne može podvući.

Međutim, stanje je takvo da se čišćenje obaviti mora kako bilo da bilo i bez odlaganja. Na nekim mjestima visina zemlje u potocima je i jedan metar. Veliki će to biti posao i trajat će.

Planira se da bi se čišćenjem započelo u veljači.

Nadamo se da će tako i biti.

Posljednje vijesti
Povezane vijesti

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime