10.9 C
Bol
Ponedjeljak, 30 siječnja, 2023

In memoriam. Petar Pero Ivulic (1937.-2022.)

Umro je Pero Ivulić, poznatiji kao Pero Francuz, gospodin, gentlemen, načelnik općine Bol od lipnja 1995. god. do travnja 1997. god.

Posto su petorica kandidata ultimativno odbili vruću fotelju načelnika općine Bol, u lipnju 1995 odlukom svih političkih i stranačkih opcija, od ljevice do krajnje desnice, za načelnika je izabran gosp. Ivulić, čovjek koji je zamišljao Bol kao jedan veliki dnevni boravak, s tinelom…

Iako je bio teški antitalent za politiku, ušao je pod kožu mještanima zbog svoje otvorenosti, komunikacije, gospodskog ponašanja i izgleda. Nakon sto je uredio i počistio derutne i stare općinske kancelarije, ukrasivši ih umjetničkim slikama, upao mi je u oko jer je u kancelariji stavio veliku sliku Hajduka iz 1971.god kad je Hajduk bio prvak, a također i veliku sliku Andrije Matijaša Pauka.

Ali, kao načelnik često je dolazio u „fajt“ sa svojima iz stranke, npr. sa mnom, s Antunom Plenkovićem, tadašnjim direktorom hotelske tvrtke, prof. Rončevićem i ostalima i to zbog običnih trivijalnosti. Više je uvažavao mišljenje oporbe, npr. prof. Žuljevića, nego svojih stranačkih kolega. Naravno, poznavajući  ga, to mu nismo uzimali za zlo.

Kao dugogodišnji turistički djelatnik težio je sinergiji i objedinjavanju svih bračkih turističkih zajednica. Bio je hedonist, volio je dobro vino i dobru papicu, uvijek ušminkan, namirisan, šjalpetiran.

Vidio sam ga posljednji put u Splitu kod „Stare slobodne“, na autobusnoj postaji. Žurio je na ručak:

„Pozdravi mi puno mamu, pozdravi brata, pozdravi mi cijeli Bol.“

Posljednji pozdrav i vama, dragi naš šjor Pero i hvala na svemu.  (Toni Pešutić)

Posljednje vijesti
Povezane vijesti

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime