10.9 C
Bol
Ponedjeljak, 30 siječnja, 2023

Ponovljena javna nabava za parterno uređenje Rudine i Studenca uspješno okončana

Još ranije provedena je javna nabava za nabavku kamena te je sklopljen  ugovor sa Jadrankamenom za dobavu štokovanog kamena od lokalnog vapnenaca Dolit u vrijednosti od 624.000,00 kuna s uključenim PDV-om.

U paralelnom procesu javne nabave za pripremu i ugradnju kamena tada se nitko nije javio, međutim na ponovljeni  natječaj javila se firma „Ufo bianco“ s kojom je potpisan ugovor u vrijednosti od skoro 1.072.000,00 kuna, također s uključenim PDV-om.

Radovi prema projektu 312 ARHITEKTONSKA RADIONICA projektanta Nikole Popića trebali bi započeti kroz veljaču, ovisno o mogućnostima isporuke kamena.

Vodovod Brač će također iskoristiti priliku i za vrijeme radova na parternom uređenju zamijeniti dotrajale vodovodne i kanalizacijske cijevi.

Prostor središnjeg dijela ulice Rudina i skalinade na Studencu potpuno je arhitektonsko definiran i ne traži velike prostorne promjene osim sanacije partera koji je dotrajao i prilično neusklađen u svom oblikovanju i obradi ploha.

Parterno rješenje u ulici Rudina svodi se na polaganje dolit štokanih kamenih ploča. Na istočnom i zapadnom dijelu obuhvata postavljeni su odvodni kanali s poklopnicama. Cijelom dužinom ulice uz pročelja postojećih kuća postavlja se kamena pasica koja sprječava zadržavanje vode na rubovima. Spoj ulice i rampe savladan je dvjema stepenicama visine 15 cm koje su napravljene od kamenih masiva. U zelenom dijelu je predviđeno aromatično bilje. U zoni stepenaste rampe su uz dva zatečena stabla predviđene  i dvije klupe koje su položene vodoravno na rubove rampe.

Posljednje vijesti
Povezane vijesti

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime