13.4 C
Bol
Subota, 1 travnja, 2023

Nešto opsežniji radovi i na Martinici

Nakon obavljenog posla i uređenja plažnog prostora na Benaćici, dio radne grupe Grabovog rata seli se na Martinicu.

Na Martinici je već obavljena dohrana plaže, ali je potrebno obaviti i neke druge radove.

Rampa koja vodi na plažu jako je oštećena. More je podrovalo donji dio rampe pa je taj dio sada ostao bez temelja i jednostavno se odlomio. Potrebno je to sve popraviti i vratiti u prvobitno stanje.

Kao i svake godine potporni zidovi prema plaži za nudiste su na nekoliko mjesta zbog kiša i klizanja terena urušeni. Potrebno je i to adekvatno popraviti, odnosno sanirati. Taj dio puta od Martinice do brijega na Borčiću treba trajno urediti. S obzirom na specifičnost terena bilo bi potrebno napraviti dobar i moćni potporni zid sa sjeverne strane i nabaciti podosta većeg kamenja u more (napraviti manju „škojeru“) koje bi čuvalo put od udara mora. To naravno traži i projekt i mnoge dozvole s obzirom da je to sve ili u moru ili unutar pomorskog dobra.

Kao što je već pisano, uz gornji potporni zid na plaži Martinica će se saditi tamarisi. Planira se posaditi 8 sadnica.

Kao i svake godine, treba postaviti klupe i koševe za smeće. Plan je da se ove godine tome pokloni malo više pažnje te malo poveća broj koševa i klupa.   

Posljednje vijesti
Povezane vijesti

2 KOMENTARI

 1. Poštovani,
  gledajući slike vidim na njima, da je jedan zid(gomila) u stvari potporni zid nečijeg maslinika, nameće se pitanje, nebi li ga vlasnici zemlje, koju drži taj potporni zid, trebali i popraviti, a ne Grabov rat i da li će se vlasniku zemlje naplatiti popravak zida.
  Lijepi pozdrav

  • Poštovana Edita,
   Ne samo ovaj koji je na slici, nego svi potporni zidovi prema „najlon plaži“ su nečiji i kada padnu trebali bi ih vlasnici popravit. Nažalost, nekad vlasnici ignoriraju stanje, nekad samo pokupe kamenje s ceste ili puta što bi bila njihova minimalna dužnost, a nekada i poprave.
   Kako skoro sve parcele imaju mnogobrojne vlasnike, neki su u Bolu, neki po Hrvatskoj, a mnogi i po Amerikama, dok se oni dogovore može proći ne jedno ljeto nego i nekoliko njih. A sezona je na vratima, prolaz i put se mora raščistiti, sve to mora biti koliko-toliko uredno i što nam drugo preostaje za učiniti.
   Često Grabov rat obavi posao i to naplati, a ponekad jednostavno, kako se ono kaže – „nema kome“.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime