26.2 C
Bol
Četvrtak, 1 lipnja, 2023

Posađeni tamarisi na platou Velog mosta

Nakon malo dužeg čekanja nego je bilo planirano, jučer su iz rasadnika u Splitu dovezene sadnice tamarisa, a danas su posađene. Iste su vrste i veličine kao i oni posađeni lani na rivi ispred „Konzuma“. Tamarisi s u splitski rasadnik stigli iz jednog od najboljih rasadnika u Italiji, što naravno, garantira i vrhunsku kvalitetu.

Kupljene su najveće sadnice, odnosno stabla, jer takva i najbrže napreduju i već u prvoj godini naprave lijepu krošnju.

Nakon sadnje još će biti dodatnog posla jer će biti potrebno napraviti kamene rubnike, a i dodati i rasporediti klupe između njih.

Kako je već pisano, ove tamarise financirali su HTZ i Ministarstvo turizma i sporta koji po projektu poticanja razvoja održivog turizma „Hrvatska prirodno tvoja“ potiču sadnju drveća. U projekt je uključeno 116 turističkih zajednica, a među njima i Bol i bolska TZ. 

Oni koji prate događanja u drugim mjestima na Braču, mogli su pročitati da je isto napravljeno i u Supetru koji je dobio 20 sadnica. I oni su izabrali tamarise koje su posadili na predjelu Vrilo – Prva vala.

Posađena stabla na Velom mostu će biti označena posebnim oznakama i uvedena u registar i mape Europske agencije za okoliš.

Posljednje vijesti
Povezane vijesti

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime