22.9 C
Bol
Srijeda, 27 rujna, 2023

Započelo je uklanjanje betonskog bloka s plaže Potočina.

Dugo je taj betonski blok bio na plaži, još od vremena polaganja vodovodnih cijevi prema Hvaru. Trebalo je to betonsko ruglo ukloniti davno prije, već nakon završetka radova, ali nije se napravilo. Ni tada, a ni godinama kasnije.

Trebalo je to učiniti najmanje prije mjesec dana dok još gostiju u Bolu nije bilo, ali nije se uspjelo sve uskladiti i dogovoriti s Vodovodom Hvar (koji je bio investitor), s Pomgradom (firmom koja je blok napravila pa ga je trebala i ukloniti), a u sve je bila uključena i Općina Bol kao zainteresirana strana da se blok ukloni. Sve se odvija u zaštićenom pojasu pa je trebalo ishoditi i potrebne dozvole od ustanove “More i krš”.

Kako je vrijeme loše i kišovito, zasigurno neće biti puno šetača po plaži i šetnici pa će se razbijanje ovog bloka i odvoz materijala obaviti brzo i bez ugroze turističkog mira.

Dobro je i što gosti u hotel Bretanide dolaze tek u subotu 22. travnja. Stanje i slike koje sada možemo vidjeti nisu nimalo lijepe i oku ugodne, ali već za 2-3 dana sve će biti očišćeno i uređeno. Blok, betonski komadi i željezo na plaži Potoćine biti će prošlost.

Posljednje vijesti
Povezane vijesti

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime