20.9 C
Bol
Srijeda, 27 rujna, 2023

Teorija i praksa najbržeg prsta (2)

Da li je „najbrži prst“ koji se dogodio u Bolu bilo natjecanje za dobivanje koncesije ili je to bio prosvjed kako se to dalo pročitati u jednom komentaru.

Kada se to proglasi prosvjedom onda je više nego jasno u kojem grmu leži zeko. Nije to niti komentar, niti kritika već nešto što je namijenjeno nekom trećem tko tih dana nije bio u Bolu i tko ne poznaje „materiju“.

Oni koji su bili na Loži u to vrijeme, ako isključimo opravdanu nervozu i neizvjesnost zbog konačnog rezultata, čini se da su sasvim lijepo provodili vrijeme. Bilo je i već poslovične zafrkancije, šale, povremeno i muzike… Dani su bili topli i sunčani pa se donio i šator, ležaljke, stolići, sjedalice… Bilo je i hrane i pića. Svi sudionici su to shvatili i doživjeli kao nešto što se odraditi mora i kao – posao.

Šator na Loži se odmah iskoristio da bi se napravila bombastična usporedba s „šatorašima“ koji su protestirali u metropoli prije nekoliko godina. Željela se naglasiti sličnost događanja i podvući paralele kojih nije bilo ni u čemu. Pozvana je i televizija.

U svakom slučaju, vladala je jedna zdrava atmosfera što se naročito vidjelo u završnom činu kada su se otvorila općinska vrata i kada su zaprimani zahtjevi. Sve je bilo mirno, uredno, kulturno i brzo, a red zaprimanja zahtjeva se savršeno poštovao. Znalo se tko je prvi, drugi, peti deseti, dvadeseti ili zadnji i sve je odrađeno više nego korektno.

Čini se da su prosvjede vidjeli samo oni koji su to željeli vidjeti i iz samo njima znanih razloga.

Zahvaljujemo se svima koji su tih dana bili na Loži, jer bio je to primjer dobre samoorganizacije dionika ovih neobičnih događanja. U nekim drugim mjestima nije bilo tako i najbrži prst je izazvao nemile incidente. U Bolu toga nije bilo. Bolski koncesionari na pomorskom dobru su u svemu ovome bili na visini ponašanja.

Daleko od toga da je najbrži prst sretno rješenje. Nije niti dobro niti stimulativno, a nije ni zdravo rješenje jer uzrokuje puno stresa i nervoze.

Ipak, u svemu tome bilo je lijepo vidjeti da se i u takvim okolnostima stvori atmosfera druženja, šale i zdrave zafrkancije.  

Posljednje vijesti
Povezane vijesti

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime