21.8 C
Bol
Četvrtak, 1 lipnja, 2023

Još malo o Benaćici koja je ove godine  u nešto ljepšem sjaju

Dosta je pažnje i truda uloženo ove i prošle godine na uređenju plaže Benaćica. Popravljena su sva oštećenja na platoima i na jednom od mostića, izvršena je nadohrana plaže pa sada ima dosta manjih plažica među škrapama i na cijelom području Benaćice. Popravljena su i manja oštećenja na obalnom zidu, a kako na plaže treba i sići, popravljene su i stepenice. Maknuta je i puknuta kamena statua na platou ispred šetnice, a još prije prošlog ljeta stavljeni su filtri u prepumpnoj stanici kanalizacijskog sistema čime su eliminirani neugodni mirisi. Lani je izvršena zamjena svih puknutih ploča na potezu od početka šetnice pa do plažnog bara „Noa“.

U kovačkoj radionici u Pučišćima u izradi je i rukohvat za jedne od stepenica koje vode na plato kod zapadnog mostića. Na platou kod jednog od mostića posađeni su tamarisi, a također i više od 40 tamarisa posađeno je uz rub šetnice.

Nažalost, iako je bilo u planu i već su bili uspostavljeni kontakti za nabavu novih kioska za prodaju suvenira na početku šetnice, nije se uspjelo realizirati ovaj projekt. To ostaje kao prioritetni projekt koji bi svakako trebalo odraditi do početka turističke sezone 2024.

Posljednje vijesti
Povezane vijesti

1 KOMENTAR

  1. 9nije ñeki zahvat prominit ķioske sam treba òtvorit takuin kao i za sve ostalò,a pohvalno je sto ste uredili Benacicu kojoj gravitira velik broj kupaca,Kad bi takp i za Kotlinu oslobòdili od lezaljki oni mali dio zala sto je preostslo ikupacima,a mu nije dosts cila sumica.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime