20.9 C
Bol
Srijeda, 27 rujna, 2023

Koliko je trud oko održavanja čistoće ovo ljeto urodio plodom?

Nikad ništa nije savršeno, ali k tome težimo. Mnogo se pažnje polaže na urednost i čistoću mjesta. Čisti se, smeće se sakuplja i odlaže na predviđena mjesta, ulice se svakodnevno peru, čistilica odvozi najmanje 5 sati dnevno, a komunalna služba radi svakodnevno od 00:00 do 24:00 sata na način da i u večernjim i noćnim satima radi komunalni djelatnik koji je dežuran i koji obilazi moloke i ulične koševe.

Mora se priznati da i uz ovakav rad, u srcu sezone bude momenata kada se uz moloke nađe pokoja kesa, ali to kratko traje, tek do dolaska komunalnog djelatnika.

Mora se također priznati da je skoro polovica rujna, da je manje gostiju, pa i manje smeča, ali zadovoljstvo je vidjeti ono što svi vide i po čemu smo prepoznatljivi. Donje fotografije su načinjene jučer, 10. rujna u 9 sati ujutro, u 14 popodne i u 22 uvečer. Smeča uz moloke nije bilo.

Nažalost, ima sredina koje i uz najveći trud ne stižu sve smeće pokupiti pa onda imamo ovakve nemile fotografije koje „ubijaju“ svaki oblik turizma, a i normalnog življenja.

U Bolu je briga i osjećaj za održavanje čistoće bio oduvijek pozitivno naglašen, a naročito od kad se Bol, prije 100 godina, počeo baviti turizmom“ pa je sigurno i ovo jedan od razloga što Bol kao turističko odredište tako visoko kotira.

Posljednje vijesti
Povezane vijesti

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime