5.1 C
Bol
Petak, 8 prosinca, 2023

Kada se što radi?

  • Odgovor na upit nekih mještana Bola vezano za saniranje puta prema plaži za nudiste, od Martinice do plaže Borčić

Godina ima četiri godišnja doba. Zna se kada se sade krumpiri, a kada se beru, zna se kada treba posaditi pomidore, zna se kada pušu maestrali, kada juga, kad se beru masline, mandarine, kad se love girice  itd. Zna se što radimo i čime se bavimo ljeti, a čime zimi. Zna se i što radimo u proljeće.

U proljeće, pred ljeto, kada prođu i zadnja juga, uređuju se plaže i prilazi plažama. Ni jedna zima nije prošla, a da put prema nudističkoj plaži na Borčiću nije nastradao od zimskih juga, lebića i tramontana. Ali, ni jedno ljeto nije došlo, a s njime i turisti, a da se taj putić nije popravio i uredio. Tako je bilo oduvijek i tako će biti sve dok se jednog dana ne napravi kvalitetna šetnica uz more prema Borčiću (što je s obzirom na poziciju, pomorsko dobro i neophodnu betonažu tik uz more… teško za očekivati)  ili možda da se putić zaštiti nekakvom škojerom, ako se za to dobiju potrebne dozvole (ovo bi se možda i moglo očekivati).

I lani je bila ista situacija s odronjenim „podancima“ na 3 – 4 mjesta i ispranim i razrovanim putom. Radilo se u zadnjoj sedmici ožujka. Dakle, ništa nova i ništa čudno niti senzacionalno. Svake godine u ožujku ili travnju… sjedaj u damper, pali bager i pravac saniranje rečenog puta.

Raditi na ovome sada, nakon turističke sezone tijekom jeseni ili zime, a kada znamo da bi sve što bi se napravilo bilo razrušeno s prvim jugom, bio bi teški idiotizam.

Djelatnici Grabovog rata trenutno rade na 5-6 prioritetnih poslova. Uz redovito čišćenje i održavanje mjesta vrše se završni elektro radovi u školi, a isto tako i u murviškoj crkvi, radi se na gustirni na Murvici, mijenjaju se rasvjetna tijela po mjestu, saniraju se toaletni prostori i krov u Domu za stare i nemoćne…

Put prema Borčiću u ovom trenutku nije u planu i daleko je od bilo kakvog prioriteta. Do proljeća.   

Posljednje vijesti
Povezane vijesti

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime