5.1 C
Bol
Petak, 8 prosinca, 2023

Novi polivalentni gliser za Brač – za hitni medicinski pomorski prijevoz i za potrebe traganja i spašavanja

ISPORUKOM šeste brze brodice Hitne pomorske medicinske službe Supetru na Braču danas je do kraja uspostavljena ta služba u Hrvatskoj, vrijedna 10.1 milijun eura. Primopredaja brodice odvila se u sklopu završetka projekta uspostave Hitne pomorske medicinske službe brzim brodicama koje provode Ministarstvo zdravstva, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture te Hrvatski zavod za hitnu medicinu.

Novac za uspostavu Hitne pomorske medicinske službe Hrvatska je osigurala iz europskih bespovratnih sredstava u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. te državnog proračuna.

Projektom se brzim brodicama povezuje otoke i obalno područje kako bi se osigurala učinkovita hitna medicinska skrb. Hitna pomorska medicinska služba uključuje šest brodica s opremom potrebnom za pružanje hitne medicinske skrbi. Brodice i pripadajuća oprema koristit će se i za potrebe traganja i spašavanja te pružanja medicinske pomoći u slučajevima pomorskih nesreća i katastrofa. (Indeks/Hina)

https://www.google.com/amp/s/www.index.hr/amp/vijesti/clanak/brza-brodica-hitne-pomorske-medicinske-sluzbe-stigla-i-u-supetar/2512806.aspx

Posljednje vijesti
Povezane vijesti

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime